Werkzaamheden voor Elzinga Loon- en Grondverzet in Aduard in volle gang

Werkzaamheden voor Elzinga Loon- en Grondverzet in Aduard in volle gang

Vanuit de provincie Groningen en de gemeenten Groningen en Zuidhorn wordt er gewerkt aan de doorstroming van de N355. De werkzaamheden bij Nieuwklap/Aduard zijn onderdeel van dit project. Elzinga Loon- en Grondverzet/Aannemingsbedrijf is hier sinds mei 2016 werkzaam.

Bij Nieuwklap wordt de brug vervangen en krijgt de weg een nieuwe aansluiting. Deze aanpassingen zijn onderdeel van de nieuwe rondweg om Aduard en de vervanging van de brug bij Aduard. De werkzaamheden voor Elzinga Loon- en Grondverzet/Aannemingsbedrijf bestaan hier voornamelijk uit het aanbrengen en verwijderen van voorbelasting, het lossen en aanbrengen van menggranulaat en dumperrijden.

Van vrijdag 20 oktober tot maandag 30 oktober is de weg gedeeltelijk afgesloten. Dit omdat een gedeelte van de bestaande weg wordt opgehoogd om deze aan te sluiten op het tracé van de nieuwe weg. Vanaf maandag 30 oktober moet dit deel van het project gereed zijn; mede doordat dan de schoolvakantie tot een einde is gekomen en het (fiets)verkeer zal toenemen. Daarom wordt met man en macht gewerkt om dit doel te behalen. Hierdoor zijn maar liefst 12 machines van Elzinga ingezet. De grote inzet aan machines maakt dit project voor Elzinga daarom extra ‘’bijzonder’’. Het gebeurt namelijk niet elke week dat bijna alle machines van Elzinga Loon- en Grondverzet op één locatie draaien.