Zie jij mij, zie ik jou? – Verkeersles door Elzinga op basisscholen

Zie jij mij, zie ik jou? – Verkeersles door Elzinga op basisscholen

Begin november heeft Elzinga Aannemingsbedrijf een ‘verkeersles’ gegeven op twee basisscholen in Loppersum. De les werd gegeven in verband met de werkzaamheden van Elzinga Aannemingsbedrijf, in de buurt van beide scholen.

Voor de gemeente Loppersum wordt de komende periode een groot reconstructieproject uitgevoerd in het centrum van Loppersum. Hierbij wordt de riolering vervangen en het straatwerk vernieuwd.

Door de kinderen kennis te laten maken met het materieel waar Elzinga mee werkt, werden ze bewust gemaakt van de grote en de kracht van onder meer de tractoren met dumpers. Belangrijke punten als de ‘dode hoek’ en de ‘zie jij mij, zie ik jou’ actie, om oogcontact te zoeken met de chauffeur van het voertuig, kwamen hierbij aan bod. Het was een leerzame ochtend.