Egaliseren in nieuwe stijl voor Elzinga Loon- en Grondverzetbedrijf

Egaliseren in nieuwe stijl voor Elzinga Loon- en Grondverzetbedrijf

Met de start van het egalisatieseizoen, is ook de aftrap gegeven voor het egaliseren in nieuwe stijl. De werkzaamheden zijn net iets anders gestart dan voorheen, namelijk met een nieuw GPS systeem.

 

Voorgaande jaren werkte Elzinga Loon- en Grondverzet met een laser op het land en hoogtes op papier. Een bewerkelijke procedure. Dit jaar is daar verandering in gekomen, met de aanschaf van een nieuw GPS systeem. Het systeem is voor de start van het nieuwe seizoen geïnstalleerd op het egalisatie materieel.

Een voordeel van het nieuwe systeem is dat het een duidelijk overzicht biedt, waarin alle machines op elkaar zijn afgestemd. De machines worden namelijk aangestuurd met één taakkaart. Deze kaart is van te voren door middel van een hoogtemodel en ontwerp ontwikkeld op ons kantoor. De taakkaart gebruiken we zowel in de trekker als in de kraan en laat zien welke werkzaamheden waar moeten worden uitgevoerd. Alles is in één oogopslag te zien op de tablet en het scherm in de trekker en de kraan.

Het systeem werkt efficiënt, is tijdbesparend én werkt fijner voor onze medewerkers. Daarnaast is de tijdbesparing een leuke bijkomstigheid voor onze klanten; minder voorbereidingstijd zorgt ervoor dat we sneller werkzaamheden kunnen uitvoeren op het land.