Elzinga Loon- en Grondverzet voert tijdelijke maatregelen uit in Steendam

Elzinga Loon- en Grondverzet voert tijdelijke maatregelen uit in Steendam

Elzinga Loon- en Grondverzet voert diverse werkzaamheden uit voor de kadeverbetering, aan de dijk bij het afwateringskanaal van Duurswold, bij Steendam/Tjuchem. De maatregelen moeten zorgen voor een tijdelijke oplossing in het kadeverbeteringsproces.

Begin september is Elzinga Loon- en Grondverzet begonnen met het verstevigen van de dijk. De sloot naast de dijk is gedempt, zodat de kade op kritieke plekken steviger wordt. Eerst hebben we het modder uit de sloot gehaald en een nieuwe laag zand erin gemaakt. Hier is drainage overheen gekomen, om de afwatering te borgen. Vervolgens is de sloot aangevuld met drainzand. Drainzand is grover dan normaal zand, waardoor het water makkelijker bezinken kan.

Dit lijkt misschien een vrij eenvoudige klus, maar: het is lastiger dan het lijkt. In verband met verzakkingsgevaar mocht niet over de dijk gereden worden. Hierdoor heeft Elzinga Loon- en Grondverzet alle werkzaamheden met ‘miniatuur’ materieel gedaan. Met twee midi kranen en twee dumpers hebben we de werkzaamheden uitgevoerd. In de eerste week van oktober zijn de werkzaamheden afgerond.