Werkzaamheden Geefsweer in volle gang voor Elzinga Loon- en Grondverzet

Werkzaamheden Geefsweer in volle gang voor Elzinga Loon- en Grondverzet

Elzinga Loon- en Grondverzet voert diverse werkzaamheden uit voor het windpark in Geefsweer.

In november is Elzinga Loon- en Grondverzet begonnen met de werkzaamheden in Geefsweer. Hierbij is gestart met het uitgraven van diverse toegangswegen, funderingen, opstelplaatsen & lay-downs. Vervolgens is dit aangevuld met zand en menggranulaat. In het proces is op diverse plekken gebruik gemaakt van verticale drainage. De drainage is onder de voorbelasting aangebracht, om spanningswater kwijt te raken en daarmee het inklinkproces van de grond te versnellen.

In samenwerking met Elzinga Cargo Facilities is het zand en de menggranulaat in de haven van Delfzijl gelost en naar locatie gereden. In verband met diverse deadlines heeft Loon- en Grondverzet in de periode voor de feestdagen een groot deel van haar machinepark ingezet op dit project. Op dat moment werd voor dit project per dag 2000 kuub zand gelost en per week 5000 ton menggranulaat. Een hoeveelheid die alleen bereikt kon worden door maximale inzet van mensen en middelen!

Inmiddels worden de voorbereidingswerkzaamheden door Elzinga Loon- en Grondverzet afgerond. De tweede fase staat eind februari gepland, waardoor de werkzaamheden zich voortzetten.